DIY: Dit is hoe je onze homemade granola zelf kunt maken!
Door de coronacrisis zijn we allemaal als een gek aan het bakken geslagen. Als jij wel eens hebt ontbeten bij Stadsvilla Mout dan weet je vast meteen waar het over gaat bij het zien van de titel. Dan denk jij natuurlijk meteen aan onze ambachtelijke huisgemaakte granola die elke ochtend tot de mogelijkheden behoort bij het ontbijt. Wij maken onze granola al jaren volgens het originele recept van eigenaresse van Fine, Corina Waaijer. Altijd al benieuwd geweest hoe jij dit zelf kunt maken? Of zit jij nog steeds veel thuis en slaat de verveling soms toe? Lees dan snel verder, want in deze blog geven wij eindelijk ons recept vrij en kun jij dus zelf een poging wagen in eigen keuken!
Voordat je enthousiast de keuken induikt, is het belangrijk dat je de juiste ingrediënten in huis hebt. Lees hieronder welke producten jij in huis moet hebben voordat je begint met bakken.
Ingrediënten:
- 300 gram havermoutvlokken
- 100 gram pompoenpitten
- 100 gram zonnebloempitten
- 50 gram walnoten
- 50 gram gedroogde cranberries
- Eetlepel kaneel of speculaas/koekkruiden
- Eetlepel zonnebloemolie
- 3 eetlepels honing (naar smaak)
De juiste producten in huis gehaald? Yay, time to bake!
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Hak de walnoten fijn
- Bestrijk de bakplaat met de havermoutvlokken en voeg vervolgens de zonnebloemolie toe aan dit mengsel. Schep dit vervolgens een paar keer om
- Voeg nu de pompoenpitten, zonnebloempitten en fijngehakte walnoten toe aan het mengsel
- Voeg de kaneel of speculaas/koekkruiden gelijkmatig toe over het mengsel
- Voeg tot slot de honing toe aan het mengsel en schep alles goed door tot het gelijk verdeeld is
- Bak nu de granola ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep het mengsel na 10 minuten goed door
- Laat de granola goed afkoelen en voeg tot slot de gedroogde cranberries toe.
- Bewaar de granola in een afgesloten pot. Je kunt het ongeveer 2 tot 3 weken bewaren
- Serveer de granola met wat yoghurt of kwark en voeg eventueel vers fruit of een likje jam toe